Horgászat magyar vizeken

A horgászatot lehet űzni, mint sportot, vagy mint hobbit.

A hobbiszerű horgászok szeretnek kiszakadni a mindennapok pörgéséből és zajából, elmenni a csendes folyó vagy tópartra és nyugalomban eltölteni egy kis időt. Ez olyan jól hangzik, hogy némely család együtt megy el kikapcsolódni, hiszen a nők és a gyerekek körében is elég kedvelt időtöltés. Sokszor viszont a férfi szeret eljárni, az egyedül töltött pihenő idő miatt.

Horgászat a Balatonon

Elég elterjedt és emiatt sok bolt áll a rendelkezésünkre a témában. A választék nagyon széles, így elkél a segítség a tájékozott hobbisportolók számára is, szerencsére a horgász áruházakban a szakképzett eladók tudnak segíteni. Egy alap felszerelés természetesen egy horgászbotból áll, amelyet fel kell szerelni a megfelelő damillal, úszóval, horoggal, ólomsúllyal és csalival. Ezeknek a milyensége nagymértékben függ attól, hogy hol szeretnénk majd használni és milyen féle halat szeretnénk fogni vele.

Más felszerelés kell egy erős sodrású folyón, mint egy nyugodt vizű tóban. Illetve az úszós felszerelés a víz tetején lebeg és a víz alatt viszonylag magasan tartja a horgot. Ez a mód kedvező, ha keszeget vagy kisebb pontyot fognánk. A fenekezésnél beetetés után fix súllyal ellátott felszerelést kell használni. Ezt lehet használni nagyobb halak fogásához. Rablóhal fogásához pedig, figyelemfelkeltő mű vagy igazi csalit kell húzni a vízben, amire rárabolhat a nagyobb hal.

Akár hozzáértők vagyunk, akár kezdők, mindenképp érdemes szakember segítségét kérni.

Horgászat csónakból