Jelek, amik arra utalnak, hogy javításra szorul a mosogatógép

A mosogatógépek sajnos el tudnak romlani. Ez még abban az esetben is igaz, ha egy megbízható működésre képes, márkás készülékről van szó. A problémáknak mindig érzékelhető jelei vannak, amik felett nem szabad vállat vonni, hiszen, ha a hibás mosogatógép alkatrész javításra, cserére kerül, akkor elkerülhetjük a komolyabb meghibásodásokat, amik akár a készülék halálát okozhatják.

Mosogatógép alkatrész, készülék javítás

Nagyon habzik – ez tömítés problémára utal

Ha a mosogatógépben használat közben a megszokottnál is több hab keletkezik, akkor előfordulhat, hogy véletlenül mosogatószer került az öblítő rekeszbe. Első körben arról kell tehát meggyőződnünk, hogy biztosan mindent jó helyre öntöttünk-e, de ha ez rendben van, akkor a tömítések hibájából is keletkezhet hasonló probléma. Ugyanez lehet a gond akkor is, ha a gépben víz marad a program lejárta után.

Furcsa hangokat hallat – lehet, hogy alkatrészhiba?

Sajnos sok esetben a mosogatógép furcsa hangokkal hallat. Ez aggódásra adhat okot, természetesen nem véletlenül, hiszen korántsem tekinthető természetes jelenségnek, ami felett szemet lehetne hunyni. Szerencsés esetben nem mosogatógép alkatrész hiba okozza a zajokat, hanem egyszerűen csak a gépbe tett tárgyak nem megfelelő elrendezése. Ha valamelyik edény, tányér, pohár érintkezik a forgókarokkal, akkor ahhoz garantáltan hang párosul. Amennyiben gondosan ügyelünk a konyhai eszközök elhelyezésére, de a furcsa hangok ennek ellenére nem szűnnek meg, akkor sajnos alkatrész hiba is lehet a háttérben. Ez esetben mindenképpen szólni kell egy hozzáértő szakembernek, aki egy alapos vizsgálatot követően meg tudja állapítani a probléma pontos okát.